top of page

Saakje da Costa met pensioen!

Op 5 september 2019 nam Saakje da Costa, onder het genot van een hapje en een drankje, afscheid van collega’s van de Kinderpraktijk Groningen, artsen van het MZH en UMCG en verpleegkundigen waarmee ze in haar lange carrière heeft samengewerkt. Op 6 april 2018 had zij reeds afscheid genomen op de Hanzehogeschool, waar zij vele jaren als docent logopedie heeft gewerkt.

Saakje was een van de eerst preverbale logopedisten in ons land en heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van haar vak. In 2010 promoveerde ze. De titel van haar onderzoek was: ‘ Development of Sucking Patterns in Preterm baby’s’. Saakje heeft veel ernstig prematuur geboren kinderen geholpen met het leren drinken en eten.

Op 19 september 2019 is de Nederlandse Vereniging voor Preverbale Logopedie opgericht, waar Saakje tot erelid is benoemd! Wij zijn heel trots op haar en bedanken haar voor de vele jaren samenwerking in de Kinderpraktijk. We zijn ook heel blij dat Saakje onze collega Noor van den Oever heeft opgeleid in het speciale vak Preverbale logopedie bij baby’s en prematuur geboren kinderen. Noor heeft de werkzaamheden van Saakje overgenomen.

Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page